Čudom preživela 15 udaraca sekirom

Pakistanku brat kaznio zbog bega od muža zlostavljača

Čudom preživela 15 udaraca sekirom

Planeta -
Nakon pet godina upoznala je mladog Avganistanca i zaljubila se u njega. Pobegla je s njim u njegovu domovinu prošle godine u novembru. Samo nekoliko dana kasnije, u Džabadabadu ih je pronašao Gulin stariji brat

KABUL - Nije joj do života.

Pakistanka Gul Mena (17) preživela je brutalan napad sekirom, koji je izveo njen brat u nameri da je ubije zbog ukaljane časti. Devojku je čak 15 puta udario sečivom nakon što je s dečkom Avganistancem pobegla od muža, za kojeg su je udali u 12. godini, a koji ju je zlostavljao.Gul su kao devojčicu udali za čoveka od 60 godina. On ju je tukao svaki dan. Preklinjala ga je da prestane, ali je on ignorisao njene suze i mlatio je.- Porodica me je tukla kad bih im se požalila. Rekli su mi da je moj život u njegovoj kući. Nekoliko puta sam pokušala da se otrujem, ali nisam uspela. Mrzela sam svoj život - ispričala je Gul za CNN.Nakon pet godina upoznala je mladog Avganistanca i zaljubila se u njega. Pobegla je s njim u njegovu domovinu prošle godine u novembru. Samo nekoliko dana kasnije, u Džabadabadu ih je pronašao Gulin stariji brat.

Njenog dečka ubio je sekirom, a mislio je da će i njegova sestra umreti. Udario ju je 15 puta i ostavio da umre. Ležala je u lokvi krvi, a deo mozga virio joj je iz slomljene lobanje.

Devojku su prolaznici odneli u bolnicu. Tu se oporavila, a sada živi u skloništu u Kabulu, gde su je smestile Žene za žene Avganistana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja