Teksaški manijak: Odmalena sanjam kako ću izbosti ljude
Foto: Beta/Ap

Teksaški manijak: Odmalena sanjam kako ću izbosti ljude

Planeta -
Dilan Kvik (20) je ispričao policiji da je još od osnovne škole razmišljao da izbode ljude na smrt i da je to planirao već izvesno vreme

HJUSTON - Amerikanac Dilan Kvik (20) u utorak je ostvario fantazije koje ima iz detinjstva i na teksaškom kampusu kod Hjustona, nožem izbo 14 studenata pre nego što su ga uhapsili.

Kvik je išao od zgrade do zgrade i napadao kolege. Nakon dolaska policije, pokušao je da pobegne, ali su ga ulovili i svladali elektrošokerom.Student univerziteta Lone Star optužen je za teški napad s oružjem koje su iz policije nazvali 'razornim' nožem. Kvik je ispričao policiji da je još od osnovne škole razmišljao da izbode ljude na smrt i da je to planirao već izvesno vreme. Svedoci su oružje kojim je Kvik ubadao ljude opisali kao neku vrstu skalpela, a jedan je ispričao kako je napadač ciljao žrtve u vrat, dok su dvojica mladića ispričala su kako je jednu devojku ubo u usta. Napadačev kolega s predavanja Majkl Čalfan opisao je napadača kao ekscentrika. "Čudno se oblačio, često nosio rukavice i dolazio na predavanja s plišanim igračkama. Bio je zaista druželjubiv... Zabavan", rekao je. Policija je nakon napada zatvorila područje. Na kampusu studira oko 20.000 studenata. Od 14 povređenih ljudi, dvoje je u kritičnom stanju, četvoro je teže povređeno, a osmoro lakše.

http://www.youtube.com/watch?v=9n6BYcyS0X0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track