Najnovije vesti

Ne priznaju poraz: Lekićev štab podnosi prigovore
Foto: Vijesti

Predsednički izbori u Crnoj Gori

Ne priznaju poraz: Lekićev štab podnosi prigovore

Planeta
Izborni štab Miodraga Lekića najavljuje da neće tražiti ponavljanje glasanja na "brojnim mestima" na kojima su uočene nepravilnosti, već da se rezultati sa "spornih" birališta izuzmu iz konačnog rezultata nedeljnih izbora

PODGORICA - Izborni štab kandidata za predsednika Crne Gore Miodraga Lekića podneće opštinskim izbornim komisijama prigovore na glasanje na mnogim biračkim mestima, saopšteno je iz tog štaba. Šef izbornog štaba kandidata opozicije, Goran Danilović kazao je na konferenciji za novinare da je uočen veliki broj nepravilnosti i negirao tvrdnje da su predstavnici Demokratskog fronta (DF), čiji je Lekić lider, potpisali sve zapisnike sa svih biračkih mesta.

Danilović je kazao da samo u Cetinju nije potpisan 21 zapisnik, a da su se "neverovatne stvari" dešavale u Rožajama, Podgorici, Beranama, Bijelom Polju. Izborni štab Miodraga Lekića najavljuje da neće tražiti ponavljane glasanja na "brojnim mestima" na kojima su uočene nepravilnosti, već da se rezultati sa "spornih" birališta izuzmu iz konačnog rezultata nedeljnih izbora.

Danilović je saopštio da je najveći broj nepravilnosti uočen prilikom glasanja putem pisma i ocenio da "posla ima za osnovne i za državnog tužioca".

"Lekić je pobedio. Inženjering je pokušao da je otme i mi to dokazujemo", zaključio je šef izbornog štaba opozicionog kandidata.

Miodrag Lekić proglasio je pobedu na nedeljnim izborima za predsednika Crne Gore i ne priznaje izborni rezultat suparnika, kandidata vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filipa Vujanovića. Vujanović je u nedelju prvi proglasio pobedu, a u ponedeljak je to potvrdila Državna izborna komisija (DIK) utvrđujući tesnu razliku od 51 naspram 49 odsto.

Rok za podnošenje prigovora Državnoj izbornoj komisiji ističe u sredu u 20 sati, dok se uvid u birački spisak, na čemu insitira Lekićev štab, može ostvariti do petka, 12. aprila.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...