Počinje novo suđenje Mubaraku
Foto: Tanjug

Počinje novo suđenje Mubaraku

Planeta -
Mubarak je prošlog juna osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer nije uspeo da spreči ubistvo oko 900 demonstranata na protestima 2011. godine, ali mu je u januaru uvažena žalba na ovu presudu
1 / 6 Foto: Tanjug

KAIRO - Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak stigao je u sud u Kairu gde će mu danas početi novo suđenje, pošto je u januaru uvažena žalba na presudu kojom mu je određena doživotna kazna zatvora.

Egipatska televizija prikazala je snimak na kom se vidi kako Mubaraka iz ambulantnog vozila iznose na nosilima i unose u Policijsku akademiju u Kairu, gde se suđenje održava, javila je agencija Frans pres.

Zvanična novinska agencija MENA javila je da je bivši šef države najpre helikopterom prevezen iz vojne bolnice.U sudnicu su na ponovljeno suđenje stigli i njegovi sinovi Gamal i Ala, kao i bivši šef bezbednosne službe Habib al-Adli.

Nekolicina Mubarakovih pristalica okupila se ispred zgrade suda, držeći postere bivšeg lidera, dok zgradu obezbeđuje daleko veći broj pripadnika snaga bezbednosti.

Mubarak je prošlog juna osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer nije uspeo da spreči ubistvo oko 900 demonstranata na protestima 2011. godine, u kojima je okončana njegova vladavina duga 29 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track