NIJE FANTOM: 27 godina se krio u šumi i potkradao kampere
Foto: Printskrin

Kao urbana legenda

NIJE FANTOM: 27 godina se krio u šumi i potkradao kampere

Planeta -
Skoro tri decenije Kristofer Najt je živeo u šumi, a za to vreme je od izletnika krao hranu i namirnice

AUGUSTA - Priče o pustinjaku koji živi u blizini jezera North Pond u šumi pokraj grada Rome, 30-ak kilometara severno od Auguste, glavnog grada američke države Mejn, mnogima su zvučale kao izmišljena legenda koja se priča kamperima.Međutim, nakon skoro tri decenije misteroznih nestanaka hrane i namirnica, policija je uhapsila Kristofera Najta (47), uhvativši ga kako krade hranu iz kampa Pine Tree namenjenog za osobe sa posebnim potrebama.

Najt je priznao da je počinio oko 1.000 sličnih krađa u poslednjih tridesetak godina. On je policiji rekao da je odlučio da živi u šumi odmah nakon černobilske nuklearne katastrofe, a od tada je razgovarao samo sa jednom osobom, izletnikom koji mu se 1990. našao na putu.

Najt policiji nije naveo razloge zbog kojih je odlučio da živi u šumi. Rekao je da je nuklearna katastrofa u Černobilu poslednji veliki događaj kog se seća, dodajući da ga to ipak nije nagnalo na osamu u divljini.Najt je navodno pokušao da ulovi ribu nekoliko puta, ali mu je to bil pretežak posao. Nikada nije pokušao da zapali vatru kako ga ne bi ulovili, a u jesen se trudio da se podgoji kako bi preko zime mogao da jede manje. Krao je i knjige, a iznad šatora u kojem je živeo instalirao je antenu kako bi mogao da hvata radio stanice.

http://www.youtube.com/watch?v=mTrTYwsCUkU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track