Pismo i u Beloj kući: Pokušali da otruju Obamu

FBI istražuje

Pismo i u Beloj kući: Pokušali da otruju Obamu

Planeta -
Pismo adresirano na američkog predsednika, u kome se nalazila sumnjiva supstanca, pronađeno je u kancelariji koja se bavi pregledom pošte Bele kuće

VAŠINGTON - Pismo adresirano na američkog predsednika Baraka Obamu, u kome se nalazila sumnjiva supstanca, pronađeno je u kancelariji koja se bavi pregledom pošte Bele kuće, saopštila je danas američka tajna služba.Pismo je pronađeno u objektu koji se koristi za pregled pošte upućene na Belu kuću, istog dana kada su američke vlasti saopštile da je u pismu poslatom senatoru Rodžeru Vikeru nalazio smrtnosni otrov ricin, preneo je AFP.Portparol Tajne službe Edvin Donovan saopštio je da agencija koja štiti predsednika i njegovu porodicu, blisko sarađuje sa policijom na Kapitolu i FBI kako bi se utvrdilo poreklo pisma.Podetimo, američke bezbednosne službe, ranije su pronašle pismo koje je sadržalo smrtonosni otrov ricin, a koje je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru. Pismo mu nije uručeno, pošto je nakon provere ustanovljeno da se u koverti nalazi otrov koji je višestruko jači od cijanida.

Prema navodima Rojtersa, pismo je upućeno iz Memfisa u Tenesiju. Istragu su preuzeli FBI i kongresna policija, kao i druge vladine bezbednosne agencije. Pismo sa materijom za koju se veruje da je otrovna upućeno je u sedište FBI u Kvantiku.

Do incidenta sa pismom došlo je samo dan nakon terorističkog napada na bostonski maraton u kome su tri osobe izgubile život, dok je više od 180 povređeno, od kojih je 17 i dalje u kritičnom stanju.

Američke vlasti još ne znaju ko stoji iza napada, a za sada se niko nije javio i preuzeo odgovornost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track