JAVNI PROTEST: Traže ponavljanje izbora u Crnoj Gori

Lekićev štab se ne miri s porazom

JAVNI PROTEST: Traže ponavljanje izbora u Crnoj Gori

Planeta -
Izvršni odbor građanskog protesta navodi da su pripreme za okupljanje završene u skladu sa najvišim bezbednosnim, demokratskim i organizacionim normama i da su u saradnji sa MUP angažovani redarska, vatrogasna i medicinska služba

PODGORICA - Organizatori građanskog protesta u Crnoj Gori, koji je zakazan za subotu zbog krađe predsedničkih izbora u Podgorici, saopštili su da je sve spremno za taj skup i da će od predsednika Skupštine Ranka Krivokapića tražiti da u roku od 15 dana raspiše nove predsedničke izbore i pokrene inicijativu za izmenu izbornog zakona.

Izvršni odbor građanskog protesta navodi da su pripreme za okupljanje završene u skladu sa najvišim bezbednosnim, demokratskim i organizacionim normama i da su u saradnji sa MUP angažovani redarska, vatrogasna i medicinska služba.

“Ovo je prilika da iskažemo svoje nezadovoljstvo izbornom krađom koja je obavljena u tri faze: predizbornom koja je plod organizovanog poduhvata koji je dokazan aferom "Snimak", izbornom krađom na dan samih izbora i samom verifikacijom te krađe kao trećom fazom ukupne krađe izborne volje građana”, rekao je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

On je zamolio sve građane koji žive van Podgorice da budu solidarni i da na protest dođu svojim vozilom kako bi mjesta u autobusima ustupili onima koji nemaju drugu opciju.

Radunović je upozorio da su režimski aktivisti izvršili pritisak na autoprevoznike da ne daju svoje autobuse za ovu namjenu i zahvalio se onima koji nijesu željeli da naplate svoje usluge kako bi podržali protest.

On je, pre nego što je bila poznata odluka Ustavnog suda da obije žalbu, da niko u izbornom štabu Miodraga Lekića ne očekuje nikakvo iznenađenje kad je u pitanju odluka Ustavnog suda.

“Ustavni sud je zarobljena institucija, kao i sve ostale u Crnoj Gori i služi isključivo partijskim interesima i interesima Mila Đukanovića i njegovog najbližeg okruženja”, rekao je Radunović na konferenciji za novinare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track