ČUDO: Spasli bebu od tri meseca iz ruševina!

ČUDO: Spasli bebu od tri meseca iz ruševina!

Planeta -
Devojčica izvučena ispod ostataka srušene zgrade 24 sata nakon potresa u Kini, u kojem je stradalo 203 ljudi, a 11.000 je povređeno

PEKING - Čudo posle zemljotresa.Devojčica stara samo tri meseca spasena je iz ruševina 24 sata nakon razornog zemljotresa u kineskoj provinciji Sičuan u kojem je poginulo najmanje 203 ljudi, a čak 11.000 je povređeno. Majka bebe je poginula u urušavanju zgrade, a otac se vodi kao nestao.Spasioci su, tragajući za preživelima, čuli dete koje plače i izvukli ga iz ruševina. Beba nema teške povrede, a trenutno o njoj brinu lekari u poljskoj bolnici postavljenoj u gradu Ja’an, koji je najviše stradao u potresu jačine 6,6 stepeni Rihtera.Čitava sela u oblasti Lušan sravnjena su sa zemljom, a odroni i klizišta presekli su drumove, telefonske kablove i dalekovode. Ljudi, koji su ostali bez ičega, noć su proveli pod vedrim nebom, u kolima ili šatorima. Dopremanje pomoći u oblast pogođenu zemljotresom je otežano jer su klizišta blokirala puteve. U nekim područjima spasioci koriste dinamit da prokrče zatrpane puteve.Oko 6.000 vojnika pomaže spasiocima u potrazi za preživelima pod ruševinama, međutim, kako vreme odmiče, sve su manje šanse da će ljude naći žive.

S venčanja na terenMlada kineska novinarka Čen Jing napustila je svoje venčanje kako bi uživo izveštavala o zemljotresu koji je pogodio Kinu. Devojka nije skinula venčanicu, već je odmah počela da intervjuiše ljude na ulici. Snimak njenog javljanja uživo s terena postao je pravi hit među njenim sunarodnicima, a gledaoci su pohvalili radni elan i duh mlade reporterke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track