UHVAĆEN U KRAĐI: Kućni pritvor provodi u hotelu

UHVAĆEN U KRAĐI: Kućni pritvor provodi u hotelu

Planeta -
Kad je došao pred istražnog sudiju, Aleksandar Đ. nije ni pomislio da će, umesto u zatvorskoj ćeliji, završiti u hotelu pošto mu je istražni sudija odredio meru kućnog pritvora

KUMANOVO - U hotelskoj sobi na periferiji Kumanova, sa udobnim krevetom i pogledom na prirodu, s poslugom i dobrom hranom, provodi svoje vreme u pritvoru hrvatski državljanin Aleksandar Đ. (27) koji je u ukradenom autu uhapšen u Makedoniji.

Hrvat je uhapšen na graničnom prelazu Tabanovce zajedno sa Z. M. (39) iz Srbije, nakon što su makedonski carinici otkrili da je automobil BMW u kojem su se vozili - ukraden. Obojica su imali lažna austrijska dokumenta, a planirali su da preko Grčke odu u Istanbul.Makedonska policija protiv njih je podnijela krivičnu prijavu zbog falsifikovanja dokumenata. Istraga je utvrdila da su u martu u Srbiji ukrali automobil BMW, nakon čega su na vozilu uklonili broj šasije i stavili drugi broj.Carinici su na makedonsko-srpskoj granici, pri proveri, otkrili da luksuzni auto ima austrijske registarske tablice, ali da je zapravo ukraden i da se traži preko Interpola. Srbin i Hrvat odmah su uhapšeni i odvedeni u policijsku stanicu.

Kad je došao pred istražnog sudiju, Aleksandar Đ. nije ni pomislio da će, umesto u zatvorskoj ćeliji, završiti u hotelu pošto mu je istražni sudija iz Osnovnog suda u Kumanovu odredio meru kućnog pritvora. Ništa ne bi bilo neobično da je osumnjičeni bio poreklom iz Makedonije i da je imao gde da bude smešten u kućni pritvor. Istražitelji su zato morali da improvizuju, pa je na sreću hrvatskoga državljanina, pala odluka da dobije hotelski smeštaj.Ono što je san za mnoge zatvorenike na Balkanu, a stvarnost za velik broj pritvorenika u skandinavskim zemljama - dogodilo se i njemu. Aleksandar Đ. je iz policijske stanice odveden u hotel Harmonija u selu na periferiji Kumanova, gde će čekati suđenje na kumanovskom sudu.Međutim, tu sreću nije imao i srpski državljanin, kome je takođe određen pritvor, ali ne u hotelskoj sobi nego u zatvorskoj ćeliji."To nije prvi slučaj da neki osumnjičeni bude smešten u hotelu ako mu istražni sudija odredi kućni pritvor. Moramo da napomenemo da on sam plaća račun za hotelski smeštaj. Ne sme da napusti hotel i nalazi se pod stalnom policijskim nadzorom", rekli su iz Osnovnog suda u Kumanovu.U hotelu nisu bili voljni da razgovaraju sa novinarima."Svi naši gosti prijavljeni su u policiji. Imamo goste iz svih krajeva i ne možemo da vam damo informacije o njima", rekli su kratko u hotelu Harmonija.Hotel Harmonija ima apartmane s pristupom internetu, LCD televizorom, luksuznim nameštajem, dobro opremljenim WC-om i klima-uređajem koji će pritvoreniku sigurno olakšati boravak u sledećih 30 dana, posebno ako se zna da su temperature u Makedoniji sada prelaze 30 Celzijevih stepena. Jednokrevetna soba s doručkom u hotelu košta 25 eura, a kako je navedeno na web stranici, za provedenih više od pet dana sedi i iznenađenje osoblja hotela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track