MASOVNO BOLOVANJE: Zbog strujardesa prizemljeni hrvatski avioni
Foto: Rojters

Kroacija erlajns

MASOVNO BOLOVANJE: Zbog strujardesa prizemljeni hrvatski avioni

Planeta -
U poslednjih 36 časova odlazak na bolovanje prijavilo je 39 stujardesa i stjuarda, što je 20 odsto operativno sposobnog kabinskog osoblja hrvatske aviokompanije

ZAGREB - Zbog iznenadnog masovnog odlaska na bolovanje kabinskog osoblja Kroacija erlajnsa poremećen je današnji planirani red letenje, a neki letovi su otkazani, saopštila je hrvatska nacionalna aviokompanija.

S obzirom na nedostatak raspoloživog osoblja, otkazani su jutrošnji planirani letovi Zagreb-Brisel-Zagreb, Zagreb-Minhen-Zagreb i Zagreb-Beč-Zagreb, a putnicima koji su kupili karte ponuđeni su altrenativni letovi partnera Croatia Airlinesa.

Očekuje se da će i u nastavku dana doći do otkazivanja planiranih letova. Prema navodima portparola Kroacija erlajnsa Gorana Janušića, u poslednjih 36 časova odlazak na bolovanje prijavilo je 39 stujardesa i stjuarda, što je 20 odsto operativno sposobnog kabinskog osoblja hrvatske aviokompanije.

On je ocenio da je to jedinstven slučaj u istoriji kompanije i najavio sprovođenje sveobuhvatne provere da bi se utvrdili uzroci masovnog oslaska na bolovanje, prenose hrvatski portali.

Uprava Kroacija erlajnsa pretpostavlja da je reč o sinhronizovanoj akciji Sindikata kabinskog osoblja koji je nezadovljan ponuđenim kolektivnim ugovorom, a koji je, kako tvrdi uprava, u skladu s programom restrukturisanja kompanije. Croatia Airlines već duže se vreme nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track