Vatikan: Papa Franja nije isterivao đavola!
Foto: Printskrin

Egzorcizam

Vatikan: Papa Franja nije isterivao đavola!

Planeta -
Papa je snimljen kako, na crkveni praznik Duhovi, prilazi dečaku u invalidskim kolicima i kratko polaže obe ruke na njegovu glavu. Snimak prikazuje dečaka koji drhti narednih nekoliko sekundi, nakon čega papa Franja podiže ruke

VATIKAN - Vatikan je danas negirao da je papa Franja obavljao egzorcizam, nakon takvih tvrdnji poteklih iz italijanske televizijske stanice koja emituje program sa religioznom tematikom "TV 2000".

Naime, papa je snimljen kako, na crkveni praznik Duhovi, prilazi dečaku u invalidskim kolicima i kratko polaže obe ruke na njegovu glavu. Snimak prikazuje dečaka koji drhti narednih nekoliko sekundi, nakon čega papa Franja podiže ruke.TV stanica je citirala egzorciste koji kažu da nema sumnje da je papa ili čitao molitvu za isterivanje zlih duhova ili obavljao egzorcizam.Inače, egzorcizam je drevni postupak isterivanja zlih duhova iz neke osobe ili određenog mesta i postoji u nekoliko religija, uključujući rimokatoličku, gde ga veliki broj vernika doživljava sa velikim skepticizmom.

Iz Vatikana je saopšteno da papa nije nameravao da sprovodi nikakav egzorcizam, već da je, kao što uvek čini sa bolesnim ljudima i onima koji pate, a dođu pred njega, jednostavno hteo da se pomoli za osobu u patnji, odnosno dečaka u kolicima koji je prikazan na snimku kako ga papa blagosilja.

http://www.youtube.com/watch?v=9XHYFiAH4hY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track