HEROINA: Majka dvoje dece zaustavila Londonskog koljača!
Foto: Tviter

HEROINA: Majka dvoje dece zaustavila Londonskog koljača!

Planeta -
Ingrid Loju-Kenet od juče je postala heroj u Engleskoj jer je skupila dovoljno hrabrosti da pokuša razgovorom da zaustavi dvojicu terorista koji su juče iskasapili mačetama čoveka na sred ulice

LONDON - Ingrid Loju-Kenet od juče je postala heroj u Engleskoj jer je skupila dovoljno hrabrosti da pokuša razgovorom da zaustavi dvojicu terorista koji su juče iskasapili mačetama čoveka na sred ulice.

Ona je bila jedna od prvih koja se našla na mestu gde su dvojica islamskih terorista brutalno iskasapili jednog vojnika na jugoistoku Londona.

Toga dana ona se vozila u autobusu broj 53 koji je u jednom momentu prolazio pored mesta gde se odigrao ovaj stravičan zločin. Ona je sišla iz autobusa i prišla vojniku kako bi mu proverila puls i videla da li daje znake života.

"Kada sam prišla malo bliže videla sam tog crnog momka koji u rukama drži revolver i kuhinjski nož. Imao je kod sebe i nešto što je podsećalo na alat koji koristi mesar, kao i malu sekiru kako bi sekao kosti. Rekao mi je samo da se sklonim od tela", ispričala je Loju-Kenet.

Mladić sa nožem u ruci je bio prekriven krvlju. U trenutku sam odlučila da je bolje da razgovaram sa njim pre nego što krene da ubije još nekog.

"Pitala sam ga da li je on to uradio, da li je on ubio ovog čoveka, na šta mi je on odgovorio da jeste. Kada sam ga upitala zbog čeka je to uradio, on mi je rekao da ga je ubio jer je taj čovek ubijao muslimane u muslimanskim zemljama. Tada mi je rekao da se radi o britanskom vojniku", rekla je ova hrabra žena u jednom od svojih intervjua.

Ona je objasnila da je u jednom trenutku dok su pričali spazila još jednog momka iza njega koji je takođe kod sebe imao dosta oružja.

"Ljudi su počeli polako da se okupljaju i tada sam shvatila da je boilje da nastavim da pričam sa njim pre nego što on primeti šta se dešava oko njega. I policija je već počela da dolazi. Mogu reći da mladić koji je ubio vojnika nije bio pod dejstvom alkohola ili pod uticajem neke droge. Bio je samo veoma uznemiren ali je bio itekako svestan svojih postupaka i bio je spreman da uradi bilo šta", rekla je Loju-Kenet.

Prema njenim rečima, kada je ubici rekla da je on sada sam protiv mnogo ljudi, on je rekao da će bez obzira na to ostati da se bori. Potom je on otišao da priča sa nekim drugim, a hrabra Britanka je rešila da popriča sa drugim napadačem.

"Prišla sam drugom napadači i pitala ga dali želi da mi preda ono što drži u rukama. Razmišljala sam da je bolje da ako treba napadnu mene, nego nekog drugog, jer je to vreme bilo kada su se deca vraćala iz škola", ispričala je hrabra žena.

http://www.youtube.com/watch?v=vUhtdVuUobg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track