Film o ženi koja tvrdi da ju je silovao bivši predsednik Izraela

Film o ženi koja tvrdi da ju je silovao bivši predsednik Izraela

Planeta -
On je uvek pretio: ako napraviš najmanju buku, pritisnuću alarm i reći čuvaru da si pokušala da me napadneš, ispričala je Orli

TEL AVIV - Izraelka koja je prva otvorila poglavlje koje je dovelo do kraja mandata bivšeg predsednika Izraela Moše Kacava i kasnije do zatvorske kazne za silovanje uskoro će na filmu pokazati svoje lice i govoriti otvoreno o onome šta joj se dogodilo.

Njen identitet je dugo skrivan i pominjana je samo kao osoba A. Iako njen slučaj nije bio uključen u optužnicu protiv Kacava, ta žena, koja je radila u predsedničkoj rezidenciji, postala je vođa u borbi protiv predsednika. BBC, međutim, navodi da je osoba A radila s Kacavom dok je bio ministar turizma i da je osuđen baš za taj slučaj silovanja.

Skrivajući lice sedela je pored kamerama i svedočila skoro sat. Sada, šest godina kasnije, A je ponovo u naslovnim vestima, jer se pojavljuje u filmu koji je režirala Anat Goren. Film će emitovati televizijski Kanal 10 u narednim nedeljama. Sada se zna da se osoba A, zove Orli Revivo i poznato je njeno iskustvo, nekadašnje svedočenje postalo je njena priča.

On je uvek pretio: ako napraviš najmanju buku, pritisnuću alarm i reći čuvaru da si pokušala da me napadneš, ispričala je Orli.Ona je detaljno navela, kako je govorila: Moše je to ne želim, ja to ne želim i plakala, ali ju je on, naslovniši na sto skinuo i silovao.

Na konferenciji za novinare Revivo je pre nekoliko godina obelodanilo šta se dešavalo između zidova predsednicke rezidencije.

"Moše Kacav je silovatelj, Moše Kacav je serijski seksualni prestupnik, on je perverzan, on je nestabilnaa ličnost i niko me ne može uveriti u suprotno", rekla je Revivo.

Objasnila je da je sve počelo telefonskim pozivima i pitanjima šta će obući ujutru za posao, uz sugestije da dođe u suknji bez donjeg veša. Govorio je takođe da sanja o njoj dok ima odnos sa svojom suprugom, jer je ona seksi.

Kacav je decembra 2011. godine počeo da služi sedmogodišnju kaznu. Napuštajući svoj dom rekao je da je nevin, optuživši državu da ga sahranjuje živog. Kacav (67) je dao ostavku na predsedničku funkciju još 2007. godine, dve nedelje pre isteka sedmogodišnje mandata.

Tada se najavljivala nagodba sa tužiocima na osnovu koje bi bio oslobođen zatvorske kazne ali je kasnije od toga odustao, najavivši da će u sudu dokazati nevinost.Proglašen je krivim decembra 2010. za silovanje, druge seksualne prestupe i opstrukciju pravde, između ostalog, a osuđen marta sledeće godine.On je prvi predsednik Izraela koji je osuđen na zatvor i naneo je veliku sramotu zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track