OPASNA IGRA: Dečak (11) preživeo udar 25.000 volti
Foto: Youtube Printscreen/Ilustracija

OPASNA IGRA: Dečak (11) preživeo udar 25.000 volti

Planeta -
Dečak iz Vinkovaca se popeo na vagon i datakao žice dalekovoda. Zadobio je teške opekotine na više od 70 posto tela i lekari se bore za njegov život

VINKOVCI - Nestašna dečja igra na vagonima na teretnom železničkom terminalu u Vinkovcima koštala je jednog 11-godišnjaka iz Vinkovaca teških opekotina na više od 70 posto tela. Lekari u Dečjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu bore se za njegov život.

Petar Kovačević među prvima je priskočio u pomoć kada je čuo plač i zapomaganje dvojice dečaka.

"Video sam dečaka celog opečenog kako ide uz prugu i plače od bola, a pored njega je trčao drugi dečak koji nije bio povređen, ali je zapomagao i vikao upomoć. Tu se našao i jedan mladić koji je odmah pozvao Hitnu pomoć koja je za nekoliko minuta došla i odvezla dečaka. Onaj drugi dečak pokazao nam je mesto na kojem su se igrali. Rekao je da se opečeni dečak popeo na teretni vagon, kojih tu uvek ima, i dotakao žice pod naponom zbog čega je nastao strujni udar. Nije mi jasno kako je mogao da dotakne žice iznad vagona", kaže Kovačević dodajući da su se dečaci prvo igrali na pešačkom nadvožnjaku više od desetak kolosijeka od kojih su dva-tri vrlo prometna, a potom biciklima uz prugu otišli na vagone koji su udaljeni 50-ak metara.

Brat oca stradalog dečaka kaže da su roditelji u šoku i da su odmah nakon što je njihov sin prevezen u Zagreb i oni su otputovali kako bi bili uz njega.

"Brat mi je javio da se mali probudio iz kome i malo je čak i jeo, ali je i dalje u životnoj opasnosti. Opečeno mu je najmanje 70 posto tela i samo mu je deo leve ruke nepovređen. Ugroženi su i unutrašnji organi u grudnom košu pa ga očekuje operacija u petak. Nakon toga će lekari moći da kažu više", kaže dečakov rođak.

Kako nam je rekla Marijana Maja Barbarić, portparolka PU vukovarsko-sremske, policija je dobila dojavu o ovom slučaju i izašla na mesto događaja, ali zasad neće preduzimati ništa iz svoje nadležnosti. Ona podseća da se i pre dva meseca 17-godišnji mladić, koji je došao iz Dalmacije u posetu rodbini u Vinkovcima, takođe penjao na vagone i doživeo sličnu sudbinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track