UHVAĆEN BEGUNAC: Zid zatvora razneo dinamitom
Foto: Printskrin

Francuski kriminalac broj 1

UHVAĆEN BEGUNAC: Zid zatvora razneo dinamitom

Planeta -
Francuz Redoan Faid (41) je služio kaznu za pljačke i trebalo je da mu se izrekne nova, teška kazna zbog ubistva žene policajca 2010. godine

PARIZ - Francuska policija saopštila je da je uhvatila Redoina Faida (41), najtraženijeg kriminalca u državi u jednom hotelu izvan Pariza, šest sedmica nakon što je on pobegao iz zatvora uz pomoć dinamita.

Faid je služio kaznu za pljačke i trebalo je da mu se izrekne nova, teška kazna zbog ubistva žene policajca 2010. godine. On je uhapšen sinoć u hotelu u mestu Ponto-Kombol, 20 kilometara istočno od centralnog Pariza.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Manuel Valjs je pohvalio policiju za opsežnu i efikasnu istragu koja je dovela do hapšenja begunca. Policija je ranije saopštila da je najpoznatiji francuski pljačkaš Faid, koji je odrastao u imigrantskim predgrađima izvan Pariza, naoružan i posebno opasan.

Faid se nalazio u zatvoru od sredine 2011. godine jer je prekršio odredbe uslovnog puštanja na slobodu. On je osumnjičen da je organizovao oružanu pljačku u maju 2010. godine kada je u razmeni vatre ubijena jedna mlada žena policajac.Faid je ranije bio pušten na uslovnu slobodu nakon decenije provedene iza rešetaka, pošto je ubedio nadležne da žali zbog krivičnih dela počinjenih u prošlosti i da je spreman za novi život.Faid je pre nekoliko godina bio i koautor dve knjige u kojima je priznao sva zlodela.

U knjizi je rekao da je za život kriminalca bio inspirisan američkim filmovima kao što je na primer "Lice s ožiljkom".

http://www.youtube.com/watch?v=Y5iSVom-d4k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track