Hvala Erdogane, ujedinio si celu Tursku protiv sebe!

Nastavak protesta

Hvala Erdogane, ujedinio si celu Tursku protiv sebe!

Planeta -
U znak sećanja na mladića Abdulaha Comerta (22), koji je smrtno stradao tokom protesta, pročitana je njegova poslednja poruka

Na istanbulskom trgu Taksim održan je miting koji je organizovalo udruženje koje okuplja više organizacija pod zajedničkim nazivom Taksim Dayanisması (Solidarnost Taksima). Miting je počeo koncertom grupe Bandista. Učesnici mitinga prošli su istanbulskim naseljem Besikas, Tunelom, te ispred poznate srednje škole Galatasaraj, nakon čega su se uputili prema trgu Taksim.

Tokom mitinga, u znak sećanja na mladića Abdulaha Comerta (22), koji je smrtno stradao tokom protesta u turskom gradu Hataju, pročitana je njegova poslednja poruka, koju je napisao na jednoj društvenoj mreži.Osim ovog mitinga, primećeni su i demonstranti izvan trga Taksim koji su uzvikivali parole poput "Izdrži Gezi Park", "Mi smo Ataturkovi vojnici", "Hvala Erdoganu, ujedinio si celu zemlju protiv sebe".S druge strane, u turskoj zapadnoj pokrajini Tekirdag, priveden je stanovnik koji je u znak protesta protiv nereda na trgu Taksim psu obukao majicu sa oznakom turske zastave. On je priveden pod navodima da je "ponižavao nacionalnu zastavu Turske".

http://www.youtube.com/watch?v=NItfx8Cfx1E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja