UŽAS NA GEJ PROTESTU: Mladi huligani išutirali devojku u Moskvi

UŽAS NA GEJ PROTESTU: Mladi huligani išutirali devojku u Moskvi

Planeta -
Maloletni ekstremni desničari napali su svoje gej vršnjake koji su ispred ruske Dume koji su protestovali zbog glasanja o zakonu o zabrani "homoseksualne propagande"
1 / 4

MOSKVA - Grupa ekstremnih desničara napala je u utorak gej aktiviste u Moskvi koji su ispred Dume protestovali zbog glasanja o zakonu o zabrani "homoseksualne propagande".

Na šokantnim fotografijama mogu se videti i veoma mladi huligani koji šutiraju takođe mladu osobu koja leži na zemlji.

Poslanici ruske Dume u međuvremenu su danas usvojili kontroverzni zakon o zabrani "homoseksualne propagande" kojim se predviđaju i zatvorske kazne za prekršioce. Prema očekivanjima ruske javnosti, za predlog će glasati većina. Ovaj zakon zabranjuje "propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa" maloletnicima, a obavezuje ruske i strane državljane, kao i medije. Podršku poslanicima da usvoje zakon, koji kritičari vide kao pokriće za represiju LGBT osoba, pružilo je ispred zdanja parlamenta nekoliko stotina građana koji su objasnili da je "Rusija zemlja tradicionalnih vrednosti".

Poslanik vladajuće Jedinstvene Rusije Nikolaj Bulajev rekao je da očekuje da će ovaj "preventivni zakon" dobiti podršku parlamenta.

Zakonom su zaprećene kazne od 100.000 rubalja (2.500 evra) za pojedince koji budu iskoristili Internet za širenje homoseksualne propagande, a za organizacije kazna je do milion rubalja i do 90 dana zatvora.

Sličan zakon kojim se zabranjuje homoseksualna i pedofilna propaganda usvojen je prošle godine u gradskom parlamentu Sankt Peterburga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track