PRVA ŽRTVA JMBG: Sahranjena tromesečna Berina, otac pozvao na nastavak protesta
Foto: Dnevni Avaz

PRVA ŽRTVA JMBG: Sahranjena tromesečna Berina, otac pozvao na nastavak protesta

Planeta -
Posle obavljene dženaze, islamskog verskog obreda, tromesečna Berina Hamidović sahranjena je na Gradskom groblju Vlakovo
1 / 6 Foto: Dnevni Avaz

SARAJEVO - Posle obavljene dženaze, islamskog verskog obreda, tromesečna Berina Hamidović sahranjena je na Gradskom groblju Vlakovo.

Uz prisustvo velikog broja rodbine i komšija, u grob su je spustili spustili otac Emir Hamidović i deda Berzah Hamidović.

Otac Emir ponovo je rekao da je beskonačno tužan zbog činjenice da je tri dana morao da traži vezu da bi njegova Berina mogla da bude smeštena na lečenje u Srbiju.

"Zaista sam tužan što danas, umesto da slavim njena puna tri meseca, svoju Berinu spuštam u grob. Ne mogu da tražim, niti da krivim bilo koga za njenu smrt, ali sve ono što smo mi prošli ne bih poželeo nikome na svetu", rekao je Emir Hamidović.

On je sinoć ispred Parlamenta BiH grupi okupljenih građana i građanki rekao "moje Berine više nema, molim Vas nastavite se boriti za svu drugu decu, upravo radi Berine ne smete da prestanete".

Podsetimo, mala Berina Hamidović, koja je rođena 17. marta ove godine, preminula je od sepse u Beogradu i prva je žrtva JMBG.

Berini je dijagnosticirana traheoesofagealna fistula na mestu anastomoze i nije mogla da jede. Nakon što operacija u Sarajevu nije bila uspešna, upućena je u Beograd, ali tada su nastupili novi problemi jer beba, iako hitan slučaj, nije imala matični broj, a samim tim ni pasoš, dok su oboje roditelja nezaposleni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track