OPREČNE INFOMRACIJE: Nelson Mandela u komi?!

OPREČNE INFOMRACIJE: Nelson Mandela u komi?!

Planeta -
Predsednik koji je nasledio Nelsona Mandelu Tabo Mbeki rekao je da se zdravlje njegovog prethodnika popravlja, dok američka TV mreža Si-Bi-Es otkriva da je Mandela već danima u besvesnom stanju

NJUJORK- Nelson Mandela već danima u besvesnom stanju, saznaje američki "Si-Bi-Es", dok predsednik Južne Afrike Tabo Mbeki saopštava da se slavni borac protiv aparthejda oporavlja.

Mandela 40 minuta je čekao na drugo vozilo kada su se njegova ambulantna kola pokvarila na putu ka bolnici, nakon što je doživeo infarkt.

Predsednik koji je nasledio Nelsona Mandelu Tabo Mbeki rekao je da se zdravlje njegovog prethodnika popravlja, dok američka TV mreža Si-Bi-Es otkriva da je Mandela već danima u besvesnom stanju.

Izvori Si-Bi-Es-a rekli su da Mandelina jetra i bubrezi funkcionišu sa svega 50 odsto kapaciteta, kao i da je imao operaciju, jer mu je perforirao čir.

Bivši predsednik Južne Afrike danima nije otvorio oči, saznaje Si-Bi-Es.

Portparol predsednika Južnoafričke Republike je danas saopštio da su se ambulantna kola, koja su prevozila Nelsona Mandelu do bolnice pre dve nedelje, pokvarila, pa je bivši predsednik morao da bude prebačen u drugo vozilo po hladnoći.

On je potvrdio da je vozilo imalo problem sa motorom i da je bivši predsednik prebačen u drugo vozilo, ali je istakao da ikona borbe protiv aparthejda nije bila ugrožen, jer je neprestano bio okružen medicinskim sestrama, piše danas Bi-Bi-Si.

Međutim, pojedini izvori su za Si-Bi-Es rekli da je Mandela na drugo vozilo morao da čeka čak 40 minuta, kao i da je to moglo da utiče na razvoj njegove zdravstvene situacije.Mandela (94) primljen je u bolnicu u Pretoriji zbog plućne infekcije u ranim satima 8. maja.

Zvaničnici ističu da je njegovo stanje stabilno, ali i dalje ozbiljno.Ovo je četvrti put od decembra da je Mandela, koji sledećeg meseca puni 95 godina, u bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track