SEVALE PESNICE: Masovna tuča prodavaca zbog fiskalnih kasa!

Haos u Zadru

SEVALE PESNICE: Masovna tuča prodavaca zbog fiskalnih kasa!

Planeta -
U sukobu dvojice prodavaca pridružila se grupa mladića, a u opštoj tuči u kojoj su pesnice sevale na sve strane, palo je i šutiranje na očigled velikog broja stranih turista

ZADAR – Zbog fiskalizacije na zadarskoj pijaci u ponedeljak ujutro dogodila se žestoka tuča, a samo pukom srećom nije bilo povređeni.

Tuča se dogodila u trenutku kada je 90 posto radnika na pijaci bilo u štrajku, osim jednog prodavca koji nije hteo da se pridruži grupi zbog čega ga je jedna štrajkač počeo vređati, jer se nije pridružio protestu.

– Pogledajte ko radi, a svi ostali štrajkaju. Pogledajte ovo g... jedno i smeće, dobacivao je štrajkač prodavaču koji ima fiskalnu kasu, a koji je posle silnih uvreda potpuno izgubio nerve i tada je započeo obračun u kojem je čak i pala krv. U sukobu dvojice prodavaca pridružila se grupa mladića, a u opštoj tuči u kojoj su pesnice sevale na sve strane, palo je i šutiranje na očigled velikog broja stranih turista.

Prodavac koji se nije odazvao štrajku Goran P. izjavio je posle sukoba da je napadnut samo zbog toga jer legalno posluje. – Plaćam porez, doprinose, penzijsko, a zbog ovih koji švercuju došli smo u probleme.

Mi ne protestujemo jer imamo fiskalnu kasu, a ja nikad nisam bio g... i to sam dokazao u ratu, rekao je prodavac Goran P.

Njegov sin, koji je takođe učestvovao u sukobu, pitao je gde se nalazila policija i zašto ga kao građanina koji poštuje red nije štitila. Sukob su na kraju smirili ostali prodavci a jedan od njih pozvao je policiju da pošalje velike snage na zadarsku pijacu.

– Ovde treba biti i stotinu policajaca dnevno jer će biti razbijenih glava. Teško je u ovim uslovima, odnosno ovde gdje nema uslova, provesti fiskalizaciju, ali svima treba biti isto , a ne jednima po zakonu, a drugima ne – rekao je ovaj prodac.

http://www.youtube.com/watch?v=qA8xjvAV8VI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track