Putin: Snouden može da ostane u Rusiji
Foto: REUTERS

Putin: Snouden može da ostane u Rusiji

Planeta -
Postoji samo jedan uslov za njegov ostanak ove: da prestane sa svojim radom koji je usmeren protiv naših američkih partnera, iako to zvuči veoma čudno kada ja to izgovorim”, rekao je Putin

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Edvard Snouden može, ako to želi, da ostane u Rusiji , ali samo ako prestane sa aktivnostima protiv Sjedinjenih Država.

“Postoji samo jedan uslov za njegov ostanak ove: da prestane sa svojim radom koji je usmeren protiv naših američkih partnera, iako to zvuči veoma čudno kada ja to izgovorim”, rekao je Putin na konferenciji za štampu u Moskvi.Ali, prema Putinovom mišljenju, Snouden sebe smatra “borcem za ljudska prava” i ne smatra da će on prestati sa odavanjem američkih tajnih informacija. Međutim, Putin je podsetio da Rusija neće isporučiti Snoudena Sjedinjenim Državama. “Rusija nikad nikog nije isporučila nekoj državi niti će. Kao što nikad niko nije isporučen u Rusiji”, naglasio je Putin.Putin je ponovio da Snouden nije “ruski agent”, kao i da Ruske obaveštajne službe ne sarađuju sa tim američkim beguncem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track