EU PRAVILA: Pazi, Hrvati oduzimaju sendviče na granici!

Kontrola na prelazima

EU PRAVILA: Pazi, Hrvati oduzimaju sendviče na granici!

Planeta -
Meso i mesne prerađevine, mleko i mlečni proizvodi, kao i proizvodi životinjskog porekla ne mogu u EU

ZAGREB - Ako putuješ u Hrvatsku pazi kakav sendvič nosiš!

Sendviči sa šunkom, sirom, namazima, mleko i paštete... su na listi stvari koje nakon ulaska Hrvatske u EU, mogu da vam oduzmu na graničnim prelazima.

Sendviče vam neće oduzeti ako za njih imate potreban sertifikat kao ni količinu hrane koja upućuje na to da se radi o količinama za lične potrebe putnika i njegove porodice: hleb, kolači, čokolade i konditorski proizvodi, dodaci hrani, testenina, supe i začini, kao i drugi prehrambeni proizvoda koji ne sadrže sveže ili prerađeno meso i proizvode od mleka ili riba.

Meso i mesne prerađevine, mleko i mlečni proizvodi, kao i proizvodi životinjskog porekla ne mogu u EU.

Ostaje na snazi važeća regulativa koja propisuje da maloletna djeca koja putuju u pratnji jednog roditelja, osim pasoša moraju imati pisanu saglasnost drugog roditelja, a ona koja putuju u pratnji trećih osoba moraju imati pisanu saglasnost oba roditelja.

Građani mogu u vozilu preneti i odeću, obuću, higijenske potrepštine, lični nakit, fotoaparate i kamere, laptopove i druge mobilne električne uređaje, sportsku opremu, predmete za razonodu, u razumnoj količini, koji su putniku potrebni za vreme privremenog boravka.

Kućni ljubimci se mogu prenositi samo uz potvrdu lekara, odnosno pasoša za životinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track