Na mestu Gadafijeve rezidencije - zabavni park!

Preuređenje

Na mestu Gadafijeve rezidencije - zabavni park!

Planeta -
Taj prostor biće pretvoren u zelenu zonu i zabavni park, kao mesto za uživanje libijskih porodica, navela je libijska ministarka

TRIPOLI - Na mestu nekadašnje rezidencije ubijenog dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el-Gadafija u četvrti Bab-el-Azizija, srušene tokom sukoba 2011. godine, biće izgrađen zabavni park, izjavila je danas ministarka turizma Libije Ikram Abudlsalam Imam.

Na pres konferenciji u Tripoliju, ona je rekla da je započeo rad na raščišćavanju ruševina Bab-el-Azizije "koja je bila crna tačka u Tripoliju i izvor zabrinutosti za stanovnike", preneo je AFP. "Taj prostor biće pretvoren u "zelenu zonu" i zabavni park, kao mesto za uživanje libijskih porodica", navela je ministarka.

Bab-el-Azizija ruinirana je leta 2011. tokom vazdušnih napada snaga NATO i naknadnog upada pobunjenika. U avgustu 2012. premijer Abdelrahim al-Kib saopštio je da postoji plan da se na tom mestu izgradi biblioteka, pozorište i spomenik mučenicima iz konflikta u Libiji, ali on nije realizovan. Ministarka turizma rekla je da je sa osam privatnih kompanija sklopljen ugovor o izgradnji novog parka. Gadafi je oktobra 2011. uhvaćen i ubijen kod rodnog mesta Sirta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track