Moderni papa: Oprašta grehe preko interneta!
Foto: Rojter

Moderni papa: Oprašta grehe preko interneta!

Planeta -
Jedino što vernici treba da rade je da pravilno slede sve rituale i duhovne vežbe na način na koji će se to prikazivati na televiziji ili emitovati na radiju ili putem novih sredstava društvene komunikacije

Papa Franja će tokom svog boravka u Rio de Žaneiru od 23 do 28. jula, koje će biti njegovo prvo apostolsko putovanje u pontifikatu, ponuditi praštanje greha svima koji budu spremni da učestvuju u proslavi obeležavanja Svetskog dana mladih, bez obzira hoće li tu proslavu pratiti uživo, putem televizije, radija ili Interneta.

Kardinal Manuel Monteiro de Kastro, koji je u Vatikanu zadužen za oprost greha, izdao je dekret u kojem se kaže da će katolici širom sveta moći da dobiju delimično opraštanje greha ako se pridruže papi u iskrenoj molitvi za sve mlade katolike koji danas stoje pred više iskušenja nego ikad.

Vatikan je dao i uputstva kako učestvovati u ritualima “na daljinu”. Jedino što vernici treba da rade je da pravilno slede sve rituale i duhovne vežbe na način na koji će se to prikazivati na televiziji ili emitovati na radiju ili, kako se navodi u saopštenju, s dužnom posvećenošću putem novih sredstava društvene komunikacije. Očito da su u Vatikanu prepoznali vrednost društvenih mreža, te okreću novi list u svom delovanju, pokušavajući na sve raspoložive načine doći do svojih vernika.

Očekuje se da će u Riu doći oko dva miliona vernika, a Papa Frnja, poreklom Argentinac, obratiće se vernicima na čuvenoj plaži Kopakabana.

O njegovoj sigurnosti brinuće se oko 600 vojnika, a za održavanje reda biće angažovano 8.500 vojnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track