POKLON: Snouden od advokata dobio Zločin i kaznu
Foto: Fonet

Dostojevski za bivšeg saradnika CIA

POKLON: Snouden od advokata dobio Zločin i kaznu

Planeta -
Ruski advokat Anatolij Kučerena koji pomaže Edvardu Snoudenu, izjavio je danas da će mu pokloniti knjigu ruskog pisca Fjodora Dostojevskog "Zločin i kazna"

MOSKVA - Ruski advokat Anatolij Kučerena koji pomaže bivšem saradniku američke obaveštajne službe CIA Edvardu Snoudenu, izjavio je danas da će mu pokloniti knjigu ruskog pisca Fjodora Dostojevskog "Zločin i kazna", dok se Snouden priprema da napusti moskovski aerodrom gde se nalazi već mesec dana. "Kupio sam mu knjigu Dostojevskog 'Zločin i kazna". Ne želim da kažem da postoji sličnost u pogledima Raskoljnikova (junak knjige) i Snoudena, ali, ipak, mislim da je ta knjiga klasika i da će ga zainteresovati", rekao je Kučerena koji pomaže Snoudenu u dobijanju ruske vize.

"Takođe sam mu kupio i Čehova kao dezert", rekao je advokat.

Za sada nije poznato kada će Snouden (30) napustiti aerodrom. Snouden je 16. jula pisanim putem zatražio privremeni azil u Rusiji. Na međunarodnom aerodoromu Šeremetjevo nalazi se od 23. juna kada je sleteo iz Hong Konga. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ranije da je uslov Snoudenu da bi dobio azil da prekine sa aktivnostima koje štete Sjedinjenim Američkim Državama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track