Svi letovi iz Tunisa otkazani, srpski turisti bezbedni!
Foto: Wikipedia

Protest zbog ubistva

Svi letovi iz Tunisa otkazani, srpski turisti bezbedni!

Planeta -
Srpski turisti trebalo bi da stignu večeras ili sutra. Svi letovi kompanije Tunis er i njenog ogranka Tuniser ekspres otkazani su, kao i letovi Er Fransa, Alitalije i Britiš ervejza

TUNIS - U Tunisu je danas generalni štrajk zbog čega je otkazan i veliki broj letova, dan nakon ubistva opozicionog poslanika Mohameda Brahmija, javlja agencija Frans pres.

Ulice u gradu Tunisu praktično su puste, a retke putnike prevoze tramvaji i taksisti. Veliki broj kafića u tuniškoj prestonici je zatvoren zbog Ramazana, ali su danas zatvoreni i oni kafići koji obično rade tokom ovog meseca posta.

Prodavnice su takođe prazne, a mnoge su i zatvorene, javlja izveštač agencije Frans pres. Svi letovi kompanije Tuniser (Tunisair) i njenog ogranka Tuniser ekspres otkazani su, a nijedan avion nije ni poleteo u skladu sa pozivom moćnog sindikata UGTT, rekao je agenciji Frans pres izvor sa aerodroma.

Isti izvor je kazao da su kompanije Er Frans, Alitalija i Britiš ervejz takođe otkazale letove u oba pravca. Štrajkuje se i u Sidi Busaidu, rodnom mestu ubijenog opozicionara, a iz tog mesta je i počela pobuna u kojoj je u januaru 2011. svrgnut predsednik Zine Ben Ali. Život u tom gradu je praktično stao, izuzev par mesta u gradu gde se prodaje hrana. Desetine ljudi okupilo se sinoć ispred lokalnog sedišta UGTT u Sidi Busaidu, ali je policija rasterala demonstrante kao što je to uradila i u prestonici Tunisu.

Srpski turisti bezbedni, stižu večeras ili sutra

Svi srpski turisti u Tunisu nalaze se u hotelima i bezbedni su, a oni koji je trebalo da se vrate danas, u Srbiju će, zbog štrajka aviokompanije Tuniser, doputovati večeras ili sutra ujutro, izjavio je potpredsednik UO Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Milan Lainović.

On je objasnio da je bilo najavljeno da će štrajk trajati 24 sata, te će i putnici koji je danas trebalo da otputuju u letovališta u Tunisu, to učiniti ili večeras ili sutra ujutru. U toku dana, kako je rekao, biće saopšteno koja će aviokompanija prevesti srpske turiste.

Lainović je rekao da se danas čuo sa nekim turističkim vodičima u Tunisu, koji su mu preneli da su putnici dobro, da su smešteni u hotelima i kupaju se na plažama. On je istako i da su turistički vodiči dobili instrukcije da redovno obilaze putnike i svakodnevno sa njima komuniciraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track