STALJIN PISAO NASTAVNIKU: Pritisni mog sina Vasilija!

Pismo nekadašnjeg vođe SSSR

STALJIN PISAO NASTAVNIKU: Pritisni mog sina Vasilija!

Planeta -
Moj Vam je savet da zahtevi prema Vasiliju budu stroži i da se ne plašite ucena o "samoubistvu". U tome ću Vas ja podržati. Obećavam da ću ga s vremena na vreme uhvatiti za gušu

MOSKVA - Staljinov sin Vasilije je išao u običnu školu kao i druga deca. S tom razlikom što su svi znali ko je on i čiji je sin pa je i ophođenje bilo drugačije, stoji na sajtu Topwar.

Ipak, kada je Vasilije prekardašio, njegov nastavnik se požalio Staljinu. Tadašnji predsednik SSSR mu je sa malim zakašnjenjem odgovorio.

Nastavniku, drugu Martišinu.

Dobio sam Vaše pismo u vezi sa mojim sinom Vasilujem Staljinom. Hvala za pismo. Zbog prezauzetosti poslom kasnim sa odgovorom. Izvinjavam se. Vasilije, razmaženi mladi čovek, prosečnih sposobnosti, nije uvek pravičan, pa voli da ucenjuje nemoćne "rukovodioce". Drzak je i ima slabu, tačnije neorganizovanu volju. Razmazili su ga razni "kumovi" stalno ističući kako je on "Staljinov sin".

Drago mi je da sam u Vama pronašao jednog uvaženog nastavnika koji prema Vasiliju postupa isto kao i prema ostalima, tražeći od pametnjakovića da se podčini škoslkom sistemu. Vasilija kvare direktori, kakve ste spomenuli, ljudi-krpe kojima nije mesto u školi. To što se Vasilije još nije ubio, znači da u ovoj zemlji ima nastavnika koji ne dozvoljavaju da propadne mladi gospodar.

Moj Vam je savet da zahtevi prema Vasiliju budu stroži i da se ne plašite ucena o "samoubistvu". U tome ću Vas ja podržati.

Nažalost ja nemam prilike da se bakćem sa Vasilijem. Ali obećavam da ću ga s vremena na vreme uhvatiti za gušu.

Pozdrav!I. Staljin

8.6.1938.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja