SUDAR VOZA I AUTOBUSA U HR: Povređeno 15 ljudi!

Stravično teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

SUDAR VOZA I AUTOBUSA U HR: Povređeno 15 ljudi!

Planeta -
U sudaru dva vozila na pruzi kod Drniša povređeno 15 ljudi, devetoro teže, dok se dve osobe nalaze u životnoj opasnosti

DRNIŠ - Saobraćajni propust najnovije članice EU.

Stravična železnička nesreća dogodila se u subotu ujutru kod mesta Drniš u Hrvatskoj kada je voz koji se kretao iz pravca Knina snažno udario u autobus „Auto-transporta Šibenik“ koji je prelazio prugu.

Povređen vozač

Povređeno je 15 ljudi, devetoro teže, dok se dve osobe nalaze u životnoj opasnosti. Hrvatski mediji prenose da je uzrok nezgode neispravna signalizacija na tom pružnom prelazu, zbog čega je rampa bila podignuta, a prolaz slobodan za autobus iako je voz nailazio.

Vozač autobusa Perica Junaković, koji je takođe povređen u udesu, rekao je policiji da u trenutku kad je stigao na prelaz preko pruge nije ugledao nijedan znak koji bi ga upozorio da se približava voz.

Zato je nastavio put, a onda je iznenada osetio udarac i izgubio svest. Železničko vozilo snažno je udarilo u autobus i, zbog nemogućnosti da odmah zakoči, odguralo ga čak deset metara.

Putnici u šoku

Putničko vozilo praktično je presavijeno napola, a putnici su se zbog siline pritiska prevrtali jedni preko drugih. Tada su zadobili teže povrede, a dve osobe se nalaze u životnoj opasnosti.

Mašinovođa Nediljko Jakelić (53) nakon udesa je bio u stanju šoka i s policijom je prevezen u policijsku stanicu na ispitivanje, dok je nekoliko putnika iz voza ostalo nepovređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track