Novi požar blizu Atine, evakuisano više desetina ljudi

Ne zna se broj ugroženih kuća

Novi požar blizu Atine, evakuisano više desetina ljudi

Planeta -
Svedoci navode da je vatra oštetila najmanje tri kuće u jednom zaseoku u blizini grada Maratona, gde se 490. godine pre nove ere odigrala istorijska bitka između Atinjana i Persijanaca

ATINA - U blizini Atine danas bukti šumski požar pojačan jakim vetrom, pri čemu je nekoliko kuća oštećeno, a zbog pretnje od širenja požara je više desetina ljudi moralo da napusti svoje kuće, saopštile su tamošnje vatrogasne službe.

Svedoci navode da je vatra oštetila najmanje tri kuće u jednom zaseoku u blizini grada Maratona, gde se 490. godine pre nove ere odigrala istorijska bitka između Atinjana i Persijanaca.

"Požar je stigao do kuća, ali još ne znamo koliko je njih ugroženo", rekao je zvaničnik vatrogasne brigade, koji je želeo da ostane anoniman.

Policija je navela da je iz vikendica u tom području, udaljenom oko 40 kilometara severoistočno od Atine, evakuisano između 50 i 60 ljudi. Protiv širenja vatre se bori više od 60 vatrogasaca i dobrovoljaca, uz podršku više desetina vatrogasnih vozila, četiri aviona i četiri helikoptera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track