NATO PODELIO ĐETIĆE: Mrtva trka za i protiv ulaska Crne Gore u savez

Neodlučni Crnogorci

NATO PODELIO ĐETIĆE: Mrtva trka za i protiv ulaska Crne Gore u savez

Planeta -
Prema tom istraživanju, 48 odsto građana glasalo bi za članstvo Crne Gore u NATO, 39 protiv, a ostali ne bi izašli na eventualni referendum ili su neodlučni

PODGORICA - Ukoliko bi u ovom trenutku bio raspisan referendum na kome bi se građani Crne Gore izjašnjavali o ulasku zemlje u NATO, ishod bi bio neizvestan, pokazuju rezultati poslednje ankete.

Julsko istraživanje IPSOS Stratedžik marketinga pokazalo je da pristalice i protivnici ulaska Crne Gore u NATO vode mrtvu trku.

Prema tom istraživanju, 48 odsto građana glasalo bi za članstvo Crne Gore u NATO, 39 protiv, a ostali ne bi izašli na eventualni referendum ili su neodlučni. Odziv se u ovom trenutku procenjuje na 60 odsto.

"U ovom trenutku kada imamo 48 naspram 39 posto, mi možemo da kažemo oni su jednaki“, rekao je Marko Uljarević iz IPSOS Stratedžik marketinga.

Ovako izražena nešto veća podrška NATO-u na mogućem referendumu, obuhvatila je one koji bi na referendum izašli, javila je Televizija Vijesti..

"Jedan značajan deo populacije koji je protiv NATO integracija ne bi izašao na referendum. Raste vremenom podrška NATO-u“, ističe Uljarević.

Za NATO se opredelilo oko 73 odsto biračkog tela vladajuće koalicije. Slede pristalice Bošnjačke stranke -oko 65 odsto, potom Pozitivne, Socijalističke narodne partije i na kraju Demokratskog fronta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track