Milanoviću prete smrću!

Traže izručenje Josipa Perkovića

Milanoviću prete smrću!

Planeta -
Nećemo ga jedino ubiti ako ga izručite…Ili izručenje ili ubistvo Milanovića, pa biraj druže. To je dil. Druge rasprave nema, napisao je Željko Č

ZAGREB - Željko Č. koji se predstavlja kao pripadnik “Tutine vojske” zapretio je premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću zbog neizručenja Nemačkoj bivšeg visokog funkconera jugoslovenske tajne službe Josipa Perkovića.

“Nećemo ga jedino ubiti ako ga izručite…Ili izručenje ili ubistvo Milanovića, pa biraj druže. To je dil. Druge rasprave nema”, napisao je Željko Č. uz napomenu kako se trenutno nalazi na području Sesveta.Pretnje su, kako se navodi, upućene i predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću.Iz MUP-a je rečeno da je prijava o pretnjama primljena i da postupaju po njoj.Inače, Nemačka potražuje Perkovića zbog sumnje da je umešan u ubistvo nekadašnjeg direktora INA i hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Bavarskoj.Hrvatska je, naime, neposredno uoči priključenja EU usvojila izmene zakona o Evropskoj poternici kojom je Perković zaštićen od izručenja Nemačkoj.Ta zakonska izmena izazvala je veliko negodovanje u hrvatskoj javnosti, a tim povodom je reagovao i poslanik Bundestaga koji je od Evropske komisije tražio da Hrvatska poštuje pravila EU.Danom stupanja u EU Hrvatska je dobila više od 80 zahteva za izručenje građana po raznm osnovama među kojima i Perkovića, čiji sin, inače, radi kao savetnik za bezbednost predsednika Hrvatske Ive Josipovića.Evropska komisija je prošle sedmice upozorila Hrvatsku da ispoštuje Evropski nalog za hapšenje u slučaju Perkovića do 23. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track