SKANDAL: Rumunska princeza organizovala borbe petlova!
Foto: Youtube

Policija privela Irinu Voker

SKANDAL: Rumunska princeza organizovala borbe petlova!

Planeta -
Jedna rumunska princeza i njen muž, bivši zamenik šerifa, uhapšeni su u američkoj saveznoj državi Oregon pod optužbama da su učestvovali u organizaciji borbi petlova

SAD - Jedna rumunska princeza i njen muž, bivši zamenik šerifa, uhapšeni su u američkoj saveznoj državi Oregon pod optužbama da su učestvovali u organizaciji borbi petlova.Optužnica tereti Irinu Voker (60) i njenog muža Džona Veslija Vokera (67) da su na svom ranču u blizini gradića Irigon organizovali borbe petlova i nezakonito klađenje. Lokalni mediji navode da je Irina Voker, takođe poznata pod imenom Irina Krojger, ćerka poslednjeg rumunskog kralja, dok zvanični podaci pokazuju da je njen muž između 1998. i 2003. godine bio zamenik šerifa.

"Održavanje borbi petlova predstavlja kršenje federalnih zakona i zakona svih 50 američkih saveznih država", izjavila je državni tužilac Oregona, Amanda Maršal.

Ona je dodala da, osim što predstavljaju varvarsku praksu, borbe petlova ugrožavaju javno zdravlje i bezbednost i podstiču na druga krivična dela. U optužnici se navodi da je 10 različitih borbi petlova održano na ranču Vokerovih između aprila 2012. i aprila 2013. godine, što je dnevno donosilo prihode od 2.000 dolara.

"Petlovi su na nogama imala pričvršćena sečiva, gledaoci su morali da plaćaju ulaznice, a prodavani su hrana i piće", navodi se u optužnici.

http://www.youtube.com/watch?v=dWbC53mddvw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja