Najnovije vesti

Protesti u Sarajevu zbog krvoprolića u Egiptu

Podrška iz BiH

Protesti u Sarajevu zbog krvoprolića u Egiptu

Planeta
Demonstranti su nosili plakate sa slikom svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija i fotografijama poginulih i povređenih u intervenciji vojnih snaga

Oko stotinu Egipćana okupilo se juče ispred egipatske ambasade u Sarajevu protestujući zbog krvoprolića u njihovoj zemlji. Njima su se pridružili i građani BiH i Turske, izražavajući podršku egipatskoj dijaspori u BiH.

Demonstranti su nosili plakate sa slikom svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija i fotografijama poginulih i povređenih u intervenciji vojnih snaga.

Na početku demonstracija verbalno su se sukobili koordinatori demonstracija i predstavnici egipatske ambasade u BiH, a egipatski ambasador i konzul nisu odgovorili na pitanje da li se u Egiptu desio vojni udar, da bi se potom povukli u ambasadu. Demonstranti su optužili egipatskog ambasadora u BiH da je čovek Hosnija Mubaraka.

Portparol egipatske dijaspore u BiH Jaser Lila kazao je da očekuju da će volja naroda biti jača od svega i ocenio da vojni režim ne može srušiti vlast koja je demokratski izabrana.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...