ZAGREPČANI PILI OTROVNU VODU: Leš čoveka raspadao se u bazenu vodovoda!
Foto: KURIR

Žalili se da im voda smrdi

ZAGREPČANI PILI OTROVNU VODU: Leš čoveka raspadao se u bazenu vodovoda!

Planeta -
Meštani Glavnice Gornje u zagrebačkoj gradskoj četvrti Sesvete u nedelju u vodovodu pronašli leš

ZAGREB - Česmovča nekom odgovara a nekome ne...ali kad smrdi onda je nešto drugo u pitanju. "Teška muka" sa smrdljivom vodom naterala je meštane Glavnice Gornje u zagrebačkoj gradskoj četvrti Sesvete da pre dve nedelje prijave predsedniku mesne zajednice kako voda koju koriste za piće ima čudan miris.

Reč je o malom mestu pa meštanima svaki dan puštaju vodu iz lokalnog vodovoda, ipak sve je toliko zaudaralo d je predsednik MZ odmah poslao čoveka iz vodovoda da proveri šta se događa na mestu koje zovu "jarak".

Radnik vodovoda je primetio kako je neto slomio katanac sa poklopca cevi koja vodi u "jarak". Budući da mu ništa drugo nije bilo sumnjivo, čovek je zamenio katanac i otišao.

Ali to nij donelo boljitak ljudima iz Glavice Gornje, jer je voda i dalje smrdela... U nedjelju ujutro su zbog toga opet proverili "jarak". Tada su u njemu našli uzrok patnje stanovnika glavice Gornje...Leš muškarca i poodmakloj fazi rasadanja.

Intervenisali su i ronioci koji su leš izvukli napolje, dok su iz Zavoda za javno zdravstvo uzeli uzorke kako bi utvrdili koliko je voda zagađena i kada će eventualno biti dobra za piće.

- Zgroženi smo, zabrinuti za svoje zdravlje i za zdravlje naše dece. Nitko nam ništa ne govori - komentarisali su šokirani meštani...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track