SAD: Lažni policajci pljačkali turiste
Foto: Rojters

Privedeni u Majamiju

SAD: Lažni policajci pljačkali turiste

Planeta -
Putnike su pretresli, kao i njihov prtljag, a zatim im naredili da se vrate u taksi. Kod dvojice pljačkaša su kasnije pronađene stvari ukradene od turista

MAJAMI - Policija u američkom gradu Majamiju je uhapsila dvojicu muškaraca koji su se predstavljali kao policajci i opljačkali dvoje švedskih turista, saopštila je danas policija.

U saopštenju se navodi da su Alehandro Filgijeras i Vilijam Karls uhapšeni i da će biti optuženi za pljačku, lažno predstavljanje kao službeno lice i pokušaj otmice vozila.

Policija grada Majamija navodi da su osumnjičeni prošlog meseca zaustavili taksi u kojem se nalazilo dvoje švedskih turista i predstavili se kao policajci. Zatim su naredili taksisti i putnicima da izađu iz vozila, navodeći da traže drogu. Putnike su pretresli, kao i njihov prtljag, a zatim im naredili da se vrate u taksi.Kod dvojice pljačkaša su kasnije pronađene stvari ukradene od turista. Nekoliko minuta pre tog napada, duo je pokušao da opljačka jednu ženu na benzinskoj pumpi, ali nije uspeo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track