NEISPLAĆENE ZARADE: Radnici Šarićeve firme tuže državu

Sporne su i otpremnine

NEISPLAĆENE ZARADE: Radnici Šarićeve firme tuže državu

Planeta -
Radnici preduzeća Darka Šariča "Mat kompani" tužiće državu zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neisplaćenih otpremnina

PODGORICA - Radnici preduzeća Darka Šariča "Mat kompani" tužiće državu zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neisplaćenih otpremnina.

Reč je o firmi braće Šarić koju je od Uprave za imovinu nedavno, a do okončanja sudskog postupka protiv Duška Šarića, otkupio njihov bliski prijatelj, inače, advokat Radovan Štrbac.

Radnici su juče ovlastili advokata da podnese tužbu protiv Uprave za imovinu, odnosno države, koja bi trebalo da već danas bude procesuirana. Radnici su kažu da njih ne zanima novi vlasnik preduzeća.

"On nama ništa ne duguje i mi sa njim nemamo neraščišćenih računa, ali imamo sa državom, odnosno sa Upravom za imovinu. Od kada su oni preuzeli gazdovanje preduzećem sve je krenulo nizbrdo. Od 27. jula 2011. godine ne primamo plate, nije nam uplaćen radni staž, a radili smo", kazao je jedan od radnika.

Štrbac koji je bio i bivši branilac Darka Šarića potpisao je prošle sedmice ugovor sa Upravom za imovinu kojim je u ima firme "Trans tim" zakupio "Mat kompani", kao i dve fabrike betona i diskoteku "Municipijum S". On se ugovorom obavezao i da će na posao da vrati 25 od 38 radnika koji su 1. avgusta dobili rešenja o prekidu radnog odnosa, a ostali radnici biće angažovani po potrebi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track