SLOBODAN: Sud naredio puštanje Mubaraka!
Foto: Rojters

Sudilo mu se za korupciju

SLOBODAN: Sud naredio puštanje Mubaraka!

Planeta -
Egipatski sud je danas naložio puštanje na slobodu bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka

KAIRO - Egipatski sud je danas naložio puštanje na slobodu bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka. Ipak, kako javljaju svetske agencije on će ostati još 48 sati u pritvoru za slučaj da se tužilac žali na odluku.

Prema drugim informacijama još nije izvesno da li će Mubarak biti pušten na slobodu, budući da su u prošlosti, kad bi sud naložio Mubarakovo puštanje, tužioci podizali nove optužnice kako bi ga zadržali u zatvoru.

Mubaraku se sudilo za korupciju, a optužbe se tiču navoda da je Mubarak primao poklone od egipatskog državnog dnevnika "Al-Ahram". Mediji u Kairu prenose da je njegova porodica uplatila novac koji odgovara vrednosti poklona koje je Mubarak navodno primio.Mubaraku se sudi i za saučesništvo u ubistvu demonstranata tokom protesta koji su doveli do njegovog svrgavanja 2011. godine, posle 30 godina provedenih na vlasti.

Mubarak (85) je osuđen u junu prošle godine na doživotnu robiju zbog ubijanja demonstranata tokom arapskog proleća, ali je posle uložene žalbe u januaru ove godine doneta odluka da se ponovi suđenje.Suđenje je ponovo počelo u maju, ali je Mubarak odslužio maksimalnu kaznu predviđenu za period uoči početka suđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track