Muslimanski blok za "odlučnu akciju" protiv Sirije!
Foto: Reuters

Islamska konferencija protiv Asada

Muslimanski blok za "odlučnu akciju" protiv Sirije!

Planeta -
OIK pozvao SB UN "da ispuni svoju dužnost očuvanja međunarodne bezbednosti i stabilnosti, zauzme jedinstvenu poziciju"

DŽEDA - Organizacija islamske konferencije (OIK) osudila je danas navodnu upotrebu hemijskog oružja u Siriji prošle sedmice, okrivivši za to režim sirijskog predsednika Bašara Asada, i apelovala na "odlučnu akciju" kao odgovor na taj napad.

Generalni sekretarijat OIK-a, međunarodne organizacije koja okuplja 57 država u kojima je islam državna, većinska ili manjinska religija, "ističe potrebu da se sirijska vlada pozove na zakonsku i moralnu odgovornost za ovaj grozni zločin i da krivce privrede pravdi", prenela je agencija AFP.

OIK je pozvao Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija "da ispuni svoju dužnost očuvanja međunarodne bezbednosti i stabilnosti, zauzme jedinstvenu poziciju prema ovom monstruoznom zločinu i prema onima koji su ga počinili". "Ovaj napad predstavlja otvorenu uvredu svih verskih i moralnih vrednosti i namerno kršenje međunarodnih zakona i normi, što zahteva odlučnu reakciju", navodi se u saopštenju OIK-a.

Predsednik te organizacije Ekmeledin Ihsanoglu je izjavio da je "i dalje uveren da postoji potreba za hitno političko rešenje kako bi se Sirija izvukla iz ove krvave krize i u u tu zemlju vratio mir i sigurnost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track