Željka Cvijanović: Ostajem premijer Republike Srpske
Foto: Tanjug

Ne napušta funkciju

Željka Cvijanović: Ostajem premijer Republike Srpske

Planeta -
Uverena sam da ću biti na ovoj funkciji i u narednom periodu i da će to, samo po sebi, biti odgovor na tvrdnje da bih mogla da odem, navela je Cvijanović

BANJALUKA - Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović ponovo je danas odbacila kao neosnovane tvrdnje dela javnosti da bi mogla da ode s te funkcije i da bi Vlada Srpske mogla da pretrpi određene kadrovske promene.Cvijanovićeva za takve navode, kako kaže, "ne zna, jer ima više ozbiljnih stvari kojima se bavi".Ona je uverena da će biti na premijerskoj funkciji i u narednom periodu i da će to "samo po sebi" biti odgovor na tvdnje da bi već u ovom mesecu mogla da ode s funkcije, kao i još neki ministri u entitetskoj vladi.

Podsetimo, krajem februara ove godine, Cvijanović je postala mandatarka za sastav nove Vlade RS. Ona je tada dobila opštu podršku u okviru SNSD-a i koalicionih partnera.

"Svesna sam i svih složenih procesa kojima smo izloženi, svih teških ekonomskih prilika u kojima se nalazimo. Svesna sam da i vreme krize u kojem živimo zahteva i pojačan nivo inicijative i da određena strateška planiranja moraju da budu kombinirana s određenim merama koje će imati ciljane efekte", kazala je tada Cvijanović.

Ona je prethodno radila kao nastavnik i profesor engleskog jezika, kao viši prevodilac, a potom i asistent u misiji Evropske unije u BiH, kao savetnik predsednika Vlade za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track