SIRIJA BEZ STRUJE: Sabotaža na dalekovodu!
Foto: Tviter

Veliki deo zemlje bez električne energije

SIRIJA BEZ STRUJE: Sabotaža na dalekovodu!

Planeta -
Teroristički napad na visokonaponski dalekovod u centralnom regionu doveo je do prekida u snabdevnju strujom u većini sirijskih pokrajina, izjavio ministar energetike

DAMASK - Veliki delovi Sirije, uključujući okolinu Damaska, danas su bez električne struje posle sabotaže na jednom visokonaponskom dalekovodu u centralnoj oblasti te zemlje, zahvaćene ratom, izjavio je sirijski ministar za energetiku.

"Teroristički napad na visokonaponski dalekovod u centralnom regionu doveo je do prekida u snabdevnju strujom u većini sirijskih pokrajina", rekao je Imad Hamis u saopštenju koje je objavljeno na državnoj televiziji. Vlada koristi reč "teroristi" za pobunjenike koji se bore protiv režima predsednika Bašara al-Asada, podsetila je agencija AFP.

Hamis je rekao da se očekuje postepeno uspostavljanje snabdevanja strujom. U Siriji su prekidi u elektrosistemu postali česta pojava posle zaoštravanja konflikata koji su izbili u martu 2011. U utorak su pobunjenici izvršili sabotažu na jednom gasovodu na severoistoku Sirije.Vlada te zemlje je u februaru saopštila da su sabotaže na infrastrukturi pričinile zemlji štetu od oko 11 milijardi dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track