LJUBAVNICA PROGOVORILA: Princ Albert II je otac mog deteta
Foto: Wikipedia

Skandal na belgijskom dvoru

LJUBAVNICA PROGOVORILA: Princ Albert II je otac mog deteta

Planeta -
Ljubav belgijskog kralja i Sibil de Selis Logčamps započela je 1966. godine. "Moja ćerka je definitivo dete ljubavi", navodi Sibil de Selis Longšamps

BRISEL - Nakon što je belgijski kralj Albert II abdicirao i tron prepustio sinu, u javnost je procurio potresni dokumentarac koji otkriva njegovu dugo čuvanu tajnu. Naime, kralj Albert punih 20 godina vodio je jedan sasvim drugačiji život.Nakon 40 godina, pripadnica aristokratije Sibil de Selis Longšamps prekinula je tišinu i u dokumentarcu progovorila o aferi s donedavnim belgijskim kraljem. Kao dokaz priložila je i fotografije njihove zajedničke ćerke."Izjavio mi je ljubav dok smo plesali. Moja ćerka je definitivno dete ljubavi", tvrdi Sibil. Njihova je ljubav započela 1966. godine nakon čega je ubrzo na svet došla i njihova ćerka Delfin Boel.Danas, Delfin sudskim putem pokušava da dokaže da joj je donedavni belgijski kralj otac. Iako je zapravo cela Belgija znala za kraljevu preljubu, niko o tome nikada nije javno pričao.Eric Goens, autor dokumentarnog filma i Albertova bivša ljubav, Sibil, bili su prvi koji su obelodanili priču.

Ono što ovu priču čini izvanrednom je činjenica da je većina Belgijanaca znala da to nije bila jednokratna afera, znali su da je to bilo nešto više. Sada su saznali da je veza trajala 20 godina. Albert i Sibil su bili par, živeli su zajedno deset godina, tokom kojih se Albert prema detetu ponašao kao biološki otac", ispričao je autor dokumentarnog filma.Iako je kao razlog povlačenja naveo starost i zdravlje, nagađa se da je to učinio upravo zbog skandala."Neobično je što ona nije progovorila 40 godina. Da nije bilo ćerke, mislim da nikada ne bi javno progovorila. Zabrinuta je zbog kraljevog i odnosa princa Alberta prema njihovu detetu. Danas više nije pitanje hoće li je priznati ili ne, on negira da ona postoji", priča Goens, autor dokumentarca.Kralj Albert koji danas sa suprugom Matildom ima četvoro dece, od kojih je jedno sada kralj, nikada nije nijednom rečju spomenuo svoju vanbračnu ćerku. Sudski proces u kojem vanbračna ćerka donedavnog kralja traži da je otac prizna, počeće sledeće nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track