Smenjen ministar zdravlja Republike Srpske

Igrao solo igru

Smenjen ministar zdravlja Republike Srpske

Planeta -
Premijer RS Željka Cvijanović tvrdi da nije moguće da jedan ministar individualno, u ime Vlade RS, preuzme određene obaveze, ukoliko one nisu u formi odluke ili zaključka Vlade

BANJALUKA - Ministar zdravlja Republike Srpske (RS) Slobodan Stanić je smenjen jer je individulano, bez saglasnosti Vlade RS, preuzeo obavezu da će Vlada izmiriti dugovanja zdrvastvenih ustanova u RS u iznosu od 36 miliona KM, izjavila je premijer RS Željka Cvijanović.

Ona je posle radno-konsultativne sednice Vlade, potvrdila da se Stanić vraća na radno mesto na kojem je bio pre imenovanja za ministra pre šest jeseci i biće v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, preneli su mediji.

Cvijanović tvrdi da nije moguće da jedan ministar individualno, u ime Vlade RS, preuzme određene obaveze, ukoliko one nisu u formi odluke ili zaključka Vlade.

Vlada RS nikada nije razmatrala niti donela zaključak da će preuzeti obaveze u iznosu od 36 miliona KM dugova zdravstvenih ustanova. To je velika finansijska implikacija i Vlada ne može da je donose tek tako i niko ne može da je saopšti kao odluku ako Vlada to nije odlučila, navela je ona.

Cvijanović je rekla da se Stanić "složio" da je njegov manadat u Vladi RS završen. Ona je dodala da će Vlada RS nastaviti normalno da radi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track