Ivanić: Dodik je politički klovn!

Lider PDP prozvao predsednika RS

Ivanić: Dodik je politički klovn!

Planeta -
Predsednik RS Milorad Dodik se ruga građanima kada govori da je ekonomsko stanje u odlično, ali da to narod ne vidi, ocenio je danas lider Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić.

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se ruga građanima kada govori da je ekonomsko stanje u Republici Srpskoj odlično, ali da to narod ne vidi, ocenio je danas lider Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić.

"Dodik od sebe pravi neku vrstu političkog klovna, koji, nekada narod zabavlja pevajući, nekada kada govori laži, a nekad obećavajući stvari kojih nema", rekao je Ivanić i podsetio na sve investicije koje je Dodik u proteklom periodu najavljivao, a od toga su, kaže, ostala samo puka obećanja i laži.

Ističući da Dodika demantuje stvarnost u RS Ivanić je rekao da RS trenutno ima najviše nezaposlenih otkako postoji, a i najmanje zaposlenih, čiji se broj izjednačio sa brojem penzionera.

"RS ima najveći stepen zaduženosti u svoj istoriji i otplata duga postaje sve veći problem", rekao je Ivanić i naveo da sve to, kao i mali iznos sredstava na računu od privatizacije kao i činjenica da nema otvaranja novih radnih mesta u privredi govori u kakvom je stanju RS.

Predsednik PDP je ukazao i na činjenicu da se Milorad Dodik pretvorio u čoveka koji o svemu odlučuje, ali samo u svoju korist.

"Preuzeo je potpunu vlast u RS. On danas odlučuje šta će biti sa zdravstvom, on zna šta će biti s penzionerima, odlučuje o projektima u oblasti kulture, upravlja ekonomijom, bavi se politikom, a sve više pokušava da bude i glavni tužilac RS. To je jedna potpuna uzurpacija vlasti, nezabeležena ne samo na prostoru RS, već i celom regionu", ocenio je Ivanić.

On je dodao i da je objašnjenje premijerke RS Željke Cvijanović o smeni ministra zdravlja RS Slobodana Stanića "smešno“, jer je ustvari i rekao istinu, da Vlada mora da reši 36 miliona KM dugova za doprinose u zdravstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track