Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori podneo ostavku!
Foto: Facebook

Dobijao pretnje na društvenim mrežama

Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori podneo ostavku!

Planeta -
Sada već bivši direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević zahvalio je medijima na saradnji i praćenju revolucije kada je reč o ljudskim pravima LGBT zajednice u Crnoj Gori

CRNA GORA - Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori i direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević podneo je danas ostavku u toj organizaciji, rekavši da je situacija u kojoj se našao postala nepodnošljiva.

On je zahvalio medijima na saradnji i, kako je kazao, praćenju istinske revolucije kada je reč o ljudskim pravima LGBT zajednice u Crnoj Gori, javljaju agencije.

"Posebno vam hvala na senzibilitetu i razumevanju osetljivosti ove tematike. Hvala vam na svakom tekstu, fotografiji ili sklonjenom neprimerenom komentaru sa portala", kazao je Cimbaljević, i apelovao na crnogorske medije da nastave da pomažu društveno prihvaćanje LGBT osoba.

LGBT Forum progres organizovao je 24. jula u Budvi prvu gej povorku u Crnoj Gori, koja se, međutim, završila neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultiralo privođenjima, povredama i na kraju evakuacijom brodovima učesnika Parade. Cimbaljević je nakon toga dobio niz pretećih poruka preko društvenih mreža, zbog čega je zatražio od policije da se uradi procena ugroženosti njegove sigurnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track