Šta papa Franja radi u renou 4, starom 29 godina?

Nesvakidašnji poklon

Šta papa Franja radi u renou 4, starom 29 godina?

Planeta -
Odgovor na ovo pitanje otkrio je don Renco, 70-godišnji sveštenik iz Verone i prvi vlasnik pomenutog renoa 4

VATIKAN - Oni koji su videli ovih dana poglavara Rimokatoličke crkve kako u renou 4 pitali su se šta papa Franja radi u automobilu starom skoro 30 godina. Odgovor na ovo pitanje otkrio je don Renco, 70-godišnji sveštenik iz Verone i prvi vlasnik pomenutog reno 4.

"Razmišljao sam o rečima pape Franje o obnovi Crkve koja započinje na periferiji. Odlučio sam da mu pošaljem pismo i zamolio ga za susret. Hteo sam da mu ispričam svoje iskustvo i da mu nešto poklonim. Poklon koji svedoči o mom iskustvu. A ima li boljeg poklona od mog renoa 4?'' rekao je don Renzo.

Tačno 25 dana kasnije, dogodio se još jedan iznenađujući telefonski poziv pape Franje. Ovoga puta papa je nazvao don Renca.

''Nisam mogao da odgovorim, ostao sam bez daha. Nisam znao šta bih rekao! Kako se odgovara jednom papi preko telefona? Na kraju sam rekao ‘Hvaljen Isus!’, to uvek zvuči dobro, pomislio sam'', priseća se don Renco.

U razgovoru koji je trajao oko 35 minuta, don Renco je papi pričao o svojim iskustvima a poglavar rimokatoličke crkve je prihvatio njegov poklon – reno 4 iz 1984. godine. "Piši mi opet", rekao mi je pre nego što smo se oprostili. Dao sam mu ključeve, a on je seo za volan. Spomenuo mi je kako je i on imao renoa 4, i kako ni njega njegov nije nikada izneverio.

Udaljavao se od nas u tom autu kao da je to nešto najnormalnije na svetu. Oni iz obezbeđenja zabrinuli su se kad su shvatili da bi u buduće papa mogao da ode u vožnju Vatikanom. Ja sam mu svejedno u gepeku ostavio lance za sneg. Nikad se ne zna'', završava svoju priču don Renco.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track