MANIJAK: Britanski političar silovao sedam muškaraca pa podneo ostavku

Član donjeg doma parlamenta u skandalu

MANIJAK: Britanski političar silovao sedam muškaraca pa podneo ostavku

Planeta -
Najdžel Evans, optužen za zlostavljanje pripadnika istog pola, napustio poziciju, ali će nastaviti da dolazi na posao kao poslanik

LONDON - Neverovatno.Zamenik predsednika Donjeg doma Britanskog parlamenta Najdžel Evans (55) silovao je čak sedmoricu muškaraca, zbog čega je podneo ostavku. Protiv poznatog britanskog konzervativca podignuta je optužnica za napastvovanje po jednoj tački, po dve za nepristojan i po tri tačke za seksualni napad. I pored toga, Evans je najavio da će nastaviti da dolazi na posao kao poslanik.Evansove žrtve bile su muškarci starosti između 20 i 30 godina, a prve žrtve napastvovao je još u periodu između januara 2002. i januara 2004. Nakon što je uspešno prikrio svoja monstruozna dela, britanski političar nastavio je svoj pohod i 2009. U tom periodu silovao je dve žrtve, ali ni one nisu bile spremne da odaju strogo čuvanu tajnu čoveka koji je bio na visokom položaju u njihovoj zemlji. To je Evans iskoristio, pa je još jednog muškarca zlostavljao u martu i aprilu ove godine.Britanska javnost bila je šokirana nakon otkrića mračne tajne njihovog političkog moćnika. Iako je ranije već bio u pritvoru zbog ispitivanja, sad je ponovo priveden na saslušanje.- U ovom trenutku sve uveravam da ću strastveno braniti svoju nevinost. Žao mi je što slučaj nije danas zatvoren i siguran sam u dve stvari: prvo je da nisam kriv, a drugo da će se moja nevinost dokazati - rekao je Evans po izlasku iz policijske stanice.Prema navodima britanskih medija, tužilaštvo je zadovoljno trenutnim razvojem situacije i smatra da je prikupilo dovoljno dokaza da osudi Evansa, što bi, kako tvrde, bilo u interesu cele Britanije. Inače, očekuje se da će se na sudu pojaviti 18. septembra.

Priznao da je gej 2010.Najdžel Evans priznao je da je gej još 2010. u jednom intervjuu, istakavši da više ne može da živi u laži. Međutim, to nije uzdrmalo njegovu političku karijeru. Inače, postao je član Konzervativne partije još 1992. i tada ušao u parlament. Bio je i zamenik predsednika Konzervativne partije od 1999. do 2001. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track