IZGORELA PSIHIJATRIJA: Pacijent se zapalio u krevetu, u smrt poveo još 35 bolesnika

Požar kod Novgoroda

IZGORELA PSIHIJATRIJA: Pacijent se zapalio u krevetu, u smrt poveo još 35 bolesnika

Planeta -
U bolnici se nalazilo oko 60 ljudi, više od 20 njih je evakuisano naporima zaposlenih. Dosad izvučeno 10 tela
1 / 10

NOVGOROD - Nakon požara u psihijatrijsko-neurološkoj bolnici u selu Luka kod Novgoroda, na severozapadu Rusije, veruje se da je svih 37 ljudi, čija je sudbina bila neizvesna jer su vođeni kao nestali, izgorelo u stravičnom požaru, prenose ruski mediji dodajući da je dosad izvučeno 10 tela.

U bolnici se nalazilo oko 60 ljudi, više od 20 njih je evakuisano naporima zaposlenih, a sudbina 37 osoba je neizvesna. Ali, to ne znači da su oni poginuli“, rekao je jutros Voronov dodajući da su ti pacijenti možda samostalno izašli.

Međutim, nekoliko sati kasnije kada je vatrena stihija zauzdana stigla je nova informacija da je u požaru poginulo 35 pacijenata i jedna bolničarka (46) koja je spasavala pacijente iz zapaljene zgrade. Da li je 37. osoba živa ili ne i da li je pacijent zasad nije poznato.

Požar je izbio u 2:52 po moskovskom vremenu u prizemnoj zgradi bolnice, a vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju u 4:25 na površini od 670 metara kvadratnih. Prema izvoru RIA Novosti u potpunosti je izgorelo muško odeljenje bolnice.

Požar je verovatno podmetnuo jedan od pacijenata koji je zapalio svoj krevet i sebe u njemu, navodi se u saopštenju Istražne komijsije Rusije. Spasioci i vatrogasci pretražuju okolinu izgorelog zadanja.

Požari u ustavnovama socijalne zaštite poput psihijatrijskih bolnica, domova za nezbrinutu decu i za brigu o starim licima su u Rusiji česti. Za poslednjih 7 godina bilo je 19 požara u ustanovama ovog tipa u kojima je bilo ljudskih žrtava. U aprilu ove godine u požaru u psihijatrjskoj bolnici u Podmoskovlju poginulo je 38 osoba.

Tada je ministarstvo zdravlja obećalo da će proveritit sve ustanove u Rusiji i njihov stepen protivpožarne zaštite.

http://www.youtube.com/watch?v=DM1eYl-mMMo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track