Najnovije vesti

Silovatelji osuđeni na smrtnu kaznu uzvikivali: Spasite nas braćo!
Foto: Reuters

Sud uvažio zahtev tužilaca

Silovatelji osuđeni na smrtnu kaznu uzvikivali: Spasite nas braćo!

Planeta
Otac preminule devojke izjavio je da je zadovoljan kaznom. U izvršenju zločina je učestvovalo šest Indijaca od kojih je jedan u zatvoru izvršio samoubistvo

NJU DELHI - Sud u Indiji izrekao je danas smrtnu kaznu vešanjem četvorici silovatelja, koji su u decembru prošle godine pretukli i silovali 23-godišnju studentkinju u autobusu u Nju Delhiju i koja je u bolnici preminula od teških povreda.

 

Sudija Jogeš Kana, koji je proglasio krivim četvoricu nasilnika zbog grupnog silovanja i hladnokrvnog ubistva početkom ove sedmice, odbacio je zahteve njihovih advokata da se kazna ublaži, prenele su svetske agencije. Otac preminule devojke je posle izricanja presude izjavio da je zadovoljan kaznom. Četvorica okrivljenih biće obešeni.

 

U izvršenju zločina je učestvovalo šest Indijaca od kojih je jedan, Ram Singh, u zatvoru izvršio samoubistvo.

 

Drugi koji je maloletan (njegovo ime nije objavljeno) je prošle nedelje osuđen na tri godine popravnog doma, što u Indiji predstavlja maksimalnu kaznu za maloletnike.

 

Taj zločin izazvao je višemesečne proteste širom Indije, zbog loše sigurnosti žena i učestalih silovanja u zemlji, a tužilaštvo, mnogi vladini zvaničnici i gotovo celokupna javnost zatražili su za silovatelje smrtnu kaznu.

 

Prilikom ulaska u zgradu suda, uoči izricanja presude, njih četvorica su uzvikivali okupljenim novinarima "Spasite nas, braćo". Mala grupa demonstranata, koja je tražila smrtnu kaznu, okupila se pre izricanja presude ispred sudskog kompleksa.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...