VOĐA SIRIJSKIH POBUNJENIKA: Ne prihvatamo dogovor, izdali su nas!

General iz egzila

VOĐA SIRIJSKIH POBUNJENIKA: Ne prihvatamo dogovor, izdali su nas!

Planeta -
General Idris je pozvao međunarodnu zajednicu da ne ostavlja na cedilu pobunjenike

ISTANBUL - Komandant sirijskih pobunjenika, odbegli vojni general Salim Idris odbacio je danas američko-ruski dogovor o uklanjanju sirijskog hemijskog oružja, ocenivši da će na taj način Bašar al-Asad ostati nekažnjen za navodni napad od 21. avgusta u blizini Damaska.

Kako piše "Vašington post", general Idris, koji se nalazi u Istanbulu, rekao je da se pobunjenici osećaju izdanim od strane međunarodne zajednice.

"Nemamo nikakvu nadu. Treba li da zaboravimo ubicu Bašara koji je dao naređenje za napad", kazao je Idris na konferenciji za novinare. On je ocenio da su SAD i ostali međunarodni saveznici sirijske opozicije prihvatili da podrže ruski plan, znajući da je u pitanju zavera da bi se zaštitila vlada u Siriji.

"Rusija i Sirija igraju igre da bi kupili vreme. Zbog fokusiranja samo na hemijsko oružje, zaboravilo se na sva druga ubistva Sirijaca", rekao je pobunjenički vođa.

Idris je pozvao međunarodnu zajednicu da ne ostavlja na cedilu pobunjenike.SAD i Rusija su protekle noći postigli dogovor u Ženevi o uništenju sirijskog hemijskog oružja do sredine sledeće godine.

Prema sporazumu, inspektori bi na terenu trebalo da se nađu najkasnije do novembra ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track