SDS: Proglasiti zakon da je Milorad Dodik zakon
Foto: Dragan Kadic

SDS: Proglasiti zakon da je Milorad Dodik zakon

Planeta -
"Zato samo treba doneti zakon u kojem će u prvom članu pisati da je 'Milorad Dodik zakon', a drugi član će glasiti 'Zakon će se primenjivati kada Milorad Dodik hoće' ", rekao je Vasić iz SDS

BANJALUKA - Poslanik opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) u Skupštini Republike Srpske (RS) Kostadin Vasić izjavio je danas da predsednik Milorad Dodik odlučuje o svemu u RS, te i o sprovođenju zakona.

"Zato samo treba doneti zakon u kojem će u prvom članu pisati da je 'Milorad Dodik zakon', a drugi član će glasiti 'Zakon će se primenjivati kada Milorad Dodik hoće' ", rekao je Vasić tokom skupštinske rasprave o Nacrtu strategije borbe protiv korupcije u RS za period 2013-2017. godine.

Opoziciona SDS je tokom rasprave iznela mnoge primedbe zapostavljanja korupcije:

"Ništa se ne preduzima na utvrđivanju ko je kriv za zloupotrebe i nepravilnosti, već samo deklarativno izražava opredeljenje na borbu protiv korupcije. Šta je radila direktorka Agencije za bankarstvo Slavica Injac, a znamo šta se dešavalo u Balkan investment banci", kazao je Vasić.

On je poslanicima vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) rekao da, ako žele da se bore protiv korupcije, "svojim tajkunima moraju reći: 'Dosta je!' ".Vasić smatra da će se afere u RS rešiti tek kada se promeni vlast. Poslanik SNSD Dušica Savić je odgovorila Vasiću da je po njegovoj prijavi policija u Zvorniku sprovodila istragu, a ništa nije našla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track